BOBERGIANA Photography

NATUR, ARKITEKTUR - OCH RESEBLOGG

Skidsemester i Norge 2011

2011-04-03

Dagen började verkligen inte som någon skidsemester, eftersom vårregnet öste ner från en helmulen himmel.

Efter allt packande  av all mat som vi skulle ha med till Trysil och kläder, skidor, valla för alla tänkbara fören m.m, så påbörjades bilresan med vindrutetorkarna på, sikten var dessutom dålig p.g.a tät dimma.

I Mora åt vi köttbullslunch innan resan fortsatte mot Sälen där dimman fortfarande var ganska tät, men när vi passerat Stöten och kom över till den Norska sidan, så blev plötsligt vädret mycket bättre.

När Trysildalen började synas , så var himlen plötsligt ganska blå och ingen dimma syntes till! Vi åkte direkt till Välkomstsenteret för att skriva in oss och få tillgång till lägenhetsnycklarna där vi skulle bo.

Efter en kortare biltur upp på fjället, så såg vi huset och fick denna gång parkera i ett garage under byggnaden. Något sådant hade vi aldrig varit med om och lägenheten var synnerligen lyxig och trevligt inredd.

När allting hade packats in, så åt vi en ljuvlig middag bestående av kycklinggryta och drack rödvin!

Kvällen avslutades med att kolla på mästarnas mästare på TV.

Horisont

2011-04-04

Dimman låg tät nere i dalen, men uppe på fjället där vi bor sken morgonsolen och efter frukosten så var det dags för Emil att prova skidåkning.

Det var ett spännade ögonblick när han försökte koordinera skidor, ben och armarna med stavar! Det gick ganska bra och vi följde med bredvid hela tiden och hjälpte till lite grann!

Emil

Därefter var det dags att äta lunch och vila (sova) för Emil.

Ann-Sofi och Olof åkte slalom hela f.m, så på e.m var det vår tur att åka längdåning 3,5 km till grillkojan vid Grönskaret och tillbaka igen. Föret var ganska trögt, men vi lyckades ta oss dit och på hemvägen gick det ganska fort i utförsbackarna.

När vi kom hem så fick vi höra att Emil hade feber och vi läste sagor för honom tills han somnade skönt i soffan!

Kvällens mat blev köttfärssås med spagetti och till det drack vi folköl.

Därefter kollade vi på TV innan det var läggdags!

2011-04-05

Dagen började inte som dagen före utan dimman låg tät och det hade kommit snö på natten.

Frukosten smakade extra gott denna morgon och vi började så smått att planera dagen. Emil hade fortfarande lite feber, så Siv och jag beslöt att gå ut och promenera med honom i vagnen! Vi försökte oss på att hitta en genväg ner till Välkomstsenteret, men backarna tog knäcken på oss i blåsvädret så vi återvände ganska snart till Horisont, lägenhet 14.

Ann-Sofi och Olof  ville åka slalom på f.m och vädret blev allt bättre där de åkte på fjället.

Efter lunch åkte vi tillsammans ner till Välkomstsenteret för att handla och se oss omkring, men regnet öste ner, så besöket blev kortvarigt!

Kvällens middag bestod av fläskfilé med ugnsbakad potatis och svampsås samt glass och chokladsås som efterrätt.

2011-04-06

Morgonsolen började skingra dimman som låg ganska tät nere i dalen, och efter frukosten så var det dags för Emil och vi andra att prova längdskidåkning tillsammans. Solen sken och spåren var nypistade, så det nypålagda klistret var verkligen behövligt. Turen blev inte lång eftersom Emils krafter tröt ganska snabbt och han ville stanna för fikapaus! Olof och jag fortsatte dock efter det backiga spåret mot Fageråsen, men även våra krafter sinade, så vi beslöt oss att snarast ta oss ner till Turistsenteret för att åka liften upp till toppen och med våra längdskidor ta oss ner till Skihytta. Lunchen denna dag bestod av våfflor, blåbärssylt och grädde, innan Emil somnade i soffan!

Efter lunchvilan så promenerade vi tillsammans med Emil upp till Skihytta, för att kolla på Ann-Sofi och Olof när de åkte slalom. Emil hade dessutom hink och spade med sig för att samla smältvatten, snö och stenar. Det blev diverse snökakor efter vägen.

Kvällens middag var Taccos och öl samt balandad frukt som efterrätt!

2011-04-07

Även denna morgon sken solen från en klarblå himmel, men det blåste väldigt kraftigt, så att vissa liftar var helt stängda. Siv, Emil och jag sökte oss till en grillkoja, där vi kunde sitta vindskyddade och sola oss! Ann-Sofi och Olof åkte slalom hela f.m. Vi vilade oss tillsammans med en lunchsovande Emil, innan vi kunde äta köttbullar och stuvade makaroner. Eftermiddagen bestod av ett besök nere vid Välkomstsenteret, där vi åkte lite snowracer och solade, innan vi besökte ICA-affären för att shoppa lite inför kvällens middag.

Middagen bestod av Porterstek med potatis och sallad samt dessutom drack vi rödvin.

Därefter kollade vi på TV innan det var läggdags!

2011-04-08

 

 

 

 

Added 2011-04-04 18:51 | Read 13735 times. | Permalink



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyfour as digits in this field